Właściwości:
W diecie BARF wykorzystuje się mączkę pozyskiwaną z plazmy krwi wieprzowej, która pełni rolę uzupełniającą niedobory składników osocza. Ta odżywcza substancja jest bogatym źródłem wysokowartościowego białka zawierającego obfite ilości lizyny i treoniny. Dodatkowo, dostarcza również cennych pierwiastków takich jak sód, potas, chlor, wapń i magnez. Te składniki mają korzystny wpływ na wzmocnienie naturalnej odporności organizmu. Mączka z wieprzowej plazmy krwi jest również używana w połączeniu z hemoglobiną w celu stworzenia tzw. pełnej krwi.
Skład: 100% wieprzowej mączki z osocza krwi
Składniki analityczne/100 g : Białko: 71,9%, Wilgotność: 6,5%, Popiół surowy: 14,5%, Fosfor 2,23 g, Potas 0,64 g, Sód 5,63 g, Wapń 0,12 g
AMINOKWASY (g) : Alanina 3,82, Arginina 4,11, Cysteina 1,58, Glicyna 2,64, Izoleucyna 2,39, Kwas asparaginowy 6,94, Kwas glutaminowy 10,2, Leucyna 6,83, Lizyna 5,73, Metionina 0,58, Fenyloalanina 4,05, Treonina 4,22, Tyrozyna 3,7, Walina 4,69, Histydyna 2,28, Prolina 4,18, Seryna 4,32
Zastosowanie/24h : 2 miarki/1 kg chudego mięsa czerwonego lub królika, 1,2 g/kg serc, wątroby, 2,4 g/kg tłustego mięsa.
Sposób podania: należy zmieszać z pokarmem bezpośrednio przed podaniem.
W celu otrzymania “pełnej krwi”, stosować w połączeniu z RDL Hemoglobin w proporcjach hemoglobina do osocza 4:1.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana